Oświadczenie Mateusza Piskorskiego

W związku z medialnymi spekulacjami dotyczącymi przetrzymywania mnie w areszcie od 18 maja 2016 r., pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych, że:

– w związku z utajnieniem prowadzonych przeciwko mnie działań realizowanych przez służby i organy podlegające politykom PiS: Mariuszowi Kamińskiemu, Zbigniewowi Ziobrze oraz byłemu parlamentarzyście PiS Bogdanowi Święczkowskiemu, pozbawiony zostałem prawa do obrony mojego dobrego imienia

– przedstawione mi zarzuty dotyczą mojej działalności politycznej i nie mają nic wspólnego z wymienianym w tym kontekście zarzutem szpiegostwa ani działania przeciwko Rzeczypospolitej, chyba że przyjąć rozszerzone definicje przestępstw, o które oskarżano polityków i działaczy do roku 1956, to jest w dobie stalinizmu

– działając na podstawie Prawa Prasowego oraz Ustawy o ochronie danych osobowych, wyrażam zgodę na publikację mojego wizerunku oraz danych: imienia i nazwiska

– zwracam się z apelem do niezależnych mediów i dziennikarzy o podjęcie rzetelnych śledztw dziennikarskich, dotyczących stosowanych przeciwko mnie represji

/-/ Mateusz Piskorski